X

12.05.2019

Greg Van Avermaet Classic

Verslag Foto's Fotoservice

Greg Van Avermaet Classic lokt zon en olympisch kampioen naar Wetteren

De Teamleader Champions Cycing Tour hield zondag halt in Wetteren voor de Greg Van Avermaet Classic.

Lees meer

Fotoservice

Sportograf.com is de officiële fotoservice van Gent-Wevelgem Cyclo! Door hun jarenlange ervaring als fotograaf, maar ook als sporter, zorgen zij steeds voor de perfecte actiefoto’s om jouw topprestatie in beeld te brengen.

Hier kan je na de tocht je foto's opzoeken

Bio GREG

Greg Van Avermaet is één van de beste Belgische wielrenners van de laatste jaren. Na jaren van ereplaatsen in de belangrijke eendagswedstrijden, won Van Avermaet in 2016 de Omloop Het Nieuwsblad. Het bleek de start van een indrukwekkend jaar. Hij won de Tirreno-Adriatico en nam ook in een rit van de Ronde van Frankrijk de bloemen mee. Zijn hoogtepunt van dat jaar beleefde hij in Rio waar hij Olympisch Kampioen wielrennen werd. In 2017 bleef Van Avermaet winnen. Hij won in het voorjaar maar liefst 4 wedstrijden: Omloop Het Nieuwsblad, E3 prijs Harelbeke, Gent-Wevelgem en Parijs-Roubaix. Een echte kampioen was geboren.

Parcours

We spreken af in Wetteren en vanuit deze locatie begeven we ons rechtstreeks naar de Vlaamse Ardennen. Je hebt de keuze voor drie verschillende tochten van 83, 109 en 148km. Voor ieders wat wils! Alle afstanden zullen dit jaar Gregs favoriete helling aandoen: de Berendries. Deelnemers aan de langste afstand krijgen ook nog klassiekers als La Houppe en de befaamde Muur van Geraardsbergen voor de wielen geschoven. Ook al nieuwsgierig naar het parcours? Verken hieronder alvast de belangrijkste hellingen die je moet temmen.

GPX-downloads zullen steeds 2 dagen voor het event beschikbaar zijn via Route You.

Ontdek hier het parcours!

Hellingen

 

Muur van Geraardsbergen

1 Muur van Geraardsbergen

De Muur heeft geen introductie meer nodig. Het is een helling waar al menig Vlaams wielerklassieker is beslist.  Deze kasseiklassieker moet elke wielertoerist minstens één keer bedwongen hebben. Zet je gerust in het wiel van Greg, hij kiest ongetwijfeld het beste spoor! 

(148km)

Meer info

Taaienberg

2 Taaienberg

We hebben nog een klepper van formaat in de aanbieding. Drum je net zoals het peloton voor het gootje of ga je de uitdaging aan op de kasseien? Voor elk wat wils op deze steile klim met een maximaal stijgingspercentage tot 16%. Leg dus niet vanaf de eerste meters al je kaarten op tafel, want deze kuitenbijter van 890 meter lang kan je plots verrassen!

(148km)

Meer info

Parcours Berg Ten Houte

3 Berg Ten Houte

Opgefrist en heraangelegd wacht de Berg Ten Houte je in Schorisse op. Je klimt er op kasseien, met een gemiddeld stijgingspercentage van 6%. Grijp dat stuur maar goed vast, want de steilste stroken lopen op tot een maximum van 21%. Iets meer dan ��n kilometer klimplezier verzekerd!

(148 km)

Meer info

Parcours Berendries

4 Berendries

De laatste stevige helling, zowel voor de korte, middellange als lange afstand, is Gregs favoriet. Op deze smallende asfalthelling neemt onze wielerheld het graag een laatste keer op tegen zijn trainingsmakkers, alvorens huiswaarts te keren.

(83 - 109 - 148 km)

Meer info

Praktisch

Deelnamepakket

 • Een verzekering (geen helm = niet verzekerd)
 • Seingevers op het parcours en aan de start-/finishlocatie
 • Een uitgebreide bevoorrading* aan elke controlepost met 6D sportvoeding en sportdrank, water en een uitgebreid assortiment aan koeken en fruit
 • Technische bijstand
 • Parcourssticker met hellingen, kasseistroken en bevoorradingen
 • Perfecte signalisatie op het parcours
 • Medische service op iedere controlepost en aan de aankomst
 • Koffie aangeboden voor de start
 • Massage bij de finish

*Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Afhalen deelnamepakket

Bij je online inschrijving krijg je van ons meteen een e-ticket toegestuurd. Op vertoon van je e-ticket (geprint of op smartphone) kan je ter plaatse je kaderplaatje afhalen aan de Scan & Ride balies. Dankzij de Scan & Ride hoef je zelfs niet meer van de fiets en verlies je geen tijd aan de start van jouw favoriete wielertocht!

Schrijf je liever ter plaatse in? Dat kan, dan krijg je van ons na betaling meteen je kaderplaatje. Wij raden je ten sterkste aan om je fiets te stallen in de bewaakte fietsenparking zodat je zonder zorgen en rustig je inschrijving kan afhandelen!

De inschrijvingsstand is geopend op zondag 12 mei:

 • 148 km tussen 7u30 en 9u00  
 • 109 km tussen 7u30 en 10u00
 • 83 km tussen 7u30 en 11u00

Inschrijven

Start

Sporthal De Warande
Warandelaan 14B
9230 Wetteren

Finish

Sporthal De Warande
Warandelaan 14B
9230 Wetteren

De officiële sluiting van de finish is voorzien om 17u00.

Bevoorrading

 • 148 km: 3 bevoorradingen
 • 109 km: 2 bevoorradingen
 • 83 km: 1 bevoorrading

Bevoorrading enkel op vertoon van het kaderplaatje! Deelnemers zonder kaderplaatje worden niet op het parcours toegelaten.

Overnachting

Meer info over de overnachtingsmogelijkheden vind je via de volgende toeristische diensten:

logo Teamleader

Teamleader biedt bedrijven een handige cloudoplossing voor CRM, projectmanagement en facturatie. Op zes jaar tijd groeide het bedrijf uit tot een Europese speler met meer dan 10 000 klanten. Het ultieme doel? Europese kmo's slimmer helpen werken. Maar Teamleader is méér dan enkel software.

Onder het motto een gezonde geest in een gezond lichaam engageert Teamleader zich dan ook graag als 'proud sponsor of your free time'. Schrijf je in voor de Teamleader Champions Tour, en meet je meteen met de allergrootsten!

Voorbereiding

Gezondheid

De organisator raadt iedereen aan om geen zware inspanningen te leveren waarop men fysiek niet goed voorbereid is. Maak verstandige keuzes aangaande de afstand die je wil afleggen en/of het tempo dat je je lichaam wil opleggen. Wie prestatiegericht en aan hoge intensiteit wil sporten, laat zich best jaarlijks controleren door een (sport-)arts.

Het voorleggen van medische attesten is niet verplicht. Het is aan de sporter zelf om te beslissen hoe hij omgaat met de informatie die hij meekrijgt tijdens een medische controle. De organisator draagt dienaangaande geen verantwoordelijkheid.

Meer informatie over gezondheid & sporten vind je .

Sporten is leuk, gezond en voor de meeste mensen zeer veilig. Sommige personen hebben echter een verhoogd risico op problemen tijdens de fysieke activiteit, waardoor extra medische opvolging mogelijks is aangewezen. Als je voldoet aan één of meerdere van onderstaande condities, dan is het raadzaam om contact op te nemen met je arts of een sportmedische keuring te ondergaan vooraleer je meer of intensiever gaat sporten:

 • Je neemt medicatie ter behandeling van hoge bloeddruk, hart- en vaatziekte, longziekte
 • Je hebt ooit last gehad van hoesten, kortademigheid of andere ademhalingsstoornissen tijdens of na inspanning of je lijdt aan asthma
 • Je hebt de afgelopen 5-10 jaar gerookt of je bent nog niet langer dan 6 maanden gestopt met roken na een periode van 5-10 jaar
 • Je hebt een hoge bloeddruk en/of een verhoogde cholesterolwaarde
 • Je bent flauwgevallen of duizelig geworden tijdens of na een inspanning
 • Je hebt ooit hartkloppingen, ritmestoornissen of pijn in de bortstreek gehad tijdens of na het sporten of men heeft je ooit verteld dat je een hartgeruis hebt
 • Een familielid, jonger dan 55 jaar is plots gestorven wegens gezondheidsproblemen (hart- en vaatziekte, wiegedood)
 • Je hebt problemen met de lever, nieren of schildklier, diabetes

6D sports nutrition

6D sports nutrition zorgt ervoor dat jij genoeg energie hebt voor je heldentochten. Bekijk hieronder hun voedingsschema om in topvorm aan de start (en finish!) te staan.

Peloton Cycling Team

Word jij onze kopman of kopvrouw?

Het Peloton Cycling Team brengt gepassioneerde fietsers zoals jij samen en laat je genieten van wat jou het dierbaarst is: jouw koersfiets!

Niets leukers dan samen stoempen, klimmen, nieuwe wegen ontdekken, afzien en nagenieten. Tempo en snelheid is bijzaak. Fun is het doel.

Laat je meedrijven in het wiel, of zet je op kop, en maak deel uit van onze wielerclub!

Sluit je hier aan bij ons Peloton

Goede doel

Trap jij mee de ziekte van Duchenne de wereld uit? Dit kun je doen door bij je inschrijving € 5 extra te betalen. Die 5 euro wordt integraal doorgestort naar het Duchenne Parent Project.
Duchenne Parent Project België vzw werd opgericht door een aantal ouders van kinderen met de ziekte van Duchenne en zamelt fondsen in waarmee wetenschappelijk onderzoek wordt gesteund in binnen- en buitenland. Het onderzoek is immers verschrikkelijk duur en omdat het een zeldzame ziekte is, is er voor de farmaceutische sector slechts een beperkte winstverwachting.

Wil je iets meer doen en een gift doen? Voor giften vanaf € 40 ontvang je een fiscaal attest. Fiscaal aftrekbare giften kunnen via:
Nema vzw, Haarbemdenstraat 55/1, 3500 Hasselt
Stort uw gift op rekening nr. BE84 7370 2218 5559 met de mededeling ‘Greg Van Avermaet Classic'.

Meer info op www.duchenneparentproject.be

The essential guide for cycling in Flanders

Cycling in Flanders

Cycling in Flanders is een project van Toerisme Vlaanderen om de buitenlandse wielertoerist te overtuigen om minstens 1 maal in zijn leven een kasseihelling onder zijn/haar wielen te schuiven.

Wil je meer weten?

www.cyclinginflanders.cc

Cycling Vlaanderen

Cycling Vlaanderen

Fietsen over een typisch Vlaams parcours: bochtig, hoog en laag, onder en boven. Dat is waar Cycling Vlaanderen voor staat! Ontdek samen met ons de oneindige rijkheid van het fietsen en deel jouw passie met duizenden andere wielerfanaten! Sluit je aan en laat je verrassen door de vele voordelen die je ontvangt als lid!

Word lid!

Contact

Wij zijn als organisator uiteraard zeer geïnteresseerd in uw ervaring van ons evenement. Wij horen graag uw opmerkingen, reacties of ideeën. Vul het onderstaande formulier in. Wij kijken alvast uit naar uw reactie.

ORGANISATIE & PERS

Peloton
Ottergemsesteenweg Zuid 808
9000 Gent
België
Peloton